Strategisch content advies

In 8 stappen

Groot denken, klein beginnen. Samen met onze klanten, bepalen we de stip aan de horizon. Waarom doet u wat u doet? Wat zijn uw doelstellingen? Waar wilt u naartoe groeien? Aan de hand van een concrete roadmap gaan we stap voor stap aan de slag met het realiseren van uw doelstellingen.

Structurele hulp voor contentmarketing

Fase 1

Zodra het communicatieplan klaar is, kan de dialoog met diverse interne en externe doelgroepen beginnen. Voer gesprekken, organiseer bijeenkomsten, vertoon film of animaties, verstuur nieuwsbrieven en uitnodigingen. Ga de dialoog niet alleen online en extern aan, maar juist ook intern en offline. De inhoud ofwel de content staat hierbij centraal.

pijl website creatie 2

2. Kies de doelgroep

Richt je contentstrategie op iemand die je een hand kunt geven, dus niet ‘de burger’ of ‘de klant’.

contentstrategie in 8 stappen afbeelding 1

1. bepaal de doelen

Welk doel je ook kiest, zorg er altijd voor dat het een doel is dat aansluit op de belevings- wereld van het management.

pijl website creatie

Structurele hulp voor contentmarketing

Fase 2

Daarnaast moet u zich afvragen wie zorgt voor de benodigde communicatiemiddelen op tijd, huisstijl en binne het budget. Weinig bedrijven hebben de mogelijkheid om een interne afdeling op te richten. Andere hebben dat niet en kunnen tijdelijk wat extra hulp gebruiken. In onze strategische content advies helpen wij u om al deze vragen te beantwoorden. Wij helpen u eventueel ook om bij de juiste partners te recht te komen.

pijl website creatie 2

4. Kies je mediaplatform

Social media is een container-  begrip voor diverse sociale netwerken. Welke van die netwerken past in jouw strategie?

contentstrategie in 8 stappen afbeelding 2

3. Bepaal de kernthema's 

Wat heeft jouw doelgroep nodig om zijn of haar persoonlijke doel te bereiken? 

pijl website creatie

Structurele hulp voor contentmarketing

Fase 3

In een contentstrategie legt u strategische keuzes vast die u via content marketing ten uitvoer brengt. Content marketing is het middel, contentstrategie is de redenatie. De grootste uitdaging is structuur aanbrengen zodat keuzes inzichtelijk, meetbaar en communicbeer zijn. Het besef is er dat het delen van interessante content, ook van derden, een positieve invloedt heeft op het aantal mensen dat u aantrekt op sociale netwerken, op de ineractie met die netwerken en op de merkwaardering.

pijl website creatie 2

6. Creëer interactie

Stuur niet alleen doelloos veel informatie naar je publiek. Maar zorg ook voor interactie met het publiek.

contentstrategie in 8 stappen afbeelding 4

5. Maak een contentkalender

Maak een contentkalender om je te houden aan het plaatsen van relevante content.

pijl website creatie

Structurele hulp voor contentmarketing

Fase 4

Veel bedrijven hebben moeite om de juiste contentstrategie te ontwikkelen of laten helemaal geen contentstrategie ontwikkelen. Om bij te blijven is het van groot belang om een gerichte contentstrategie te hebben. De vraag is echter wel, voor wie u schrijft en produeert. Welke werknemers gaan de teksten schrijven, wie gaat fotograveren, wie filmt en wie ontwikkelt de website. 

pijl website creatie 2

8. Analyseer 

Content verandert, doelstellingen veranderen, technologie verandert, de organisatie verandert en ook je publiek verandert. 

contentstrategie in 8 stappen afbeelding 3

7. Zorg voor monitoring

Als je meetbare prestatie-indicatoren hebt geformuleerd, is het wel handig dat je in staat bent om te meten of je die doelstellingen haalt.

pijl website creatie
MEER INFO