Het snijvlak van organisatie en communicatie

Communicatieplan

Wij vragen altijd eerst wat u precies wilt bereiken. Heeft u een wens, idee of ambitie, of een probleem dat opgelost moet worden? Soms staat de belangrijkste informatie al op papier in de vorm van een businessplan, compleet met missie, visie en doelstellingen. Dit vormt voor ons een uitgangspunt om op basis daarvan de communicatieve consequenties in kaart te brengen. Daarnaast kijken wij ook of u wel uitstraalt wat u wilt uitstralen, dit doen wij onder andere door goed naar uw website te kijken en onze bevindingen daarvan in kaart te brengen.

Contentstrategie

Als wij merken dat uw uitgangspunten niet of nog niet helemaal compleet zijn vastgelegd, zullen wij hierover brainstormen tijdens creatieve sessies. Hierbij gaan wij opzoek naar antwoorden om de uitgangspunten te concretiseren. Daarnaast geven wij u ook de mogelijkheid om hierna te kiezen voor een passende contentstrategie. Wij zullen gelijk een aansluitende contentstrategie schrijven voor online publicaties.

Implementatie

Veel bedrijven nemen contentstrategie mee als een 'hoofdstuk' binnen een communicatieplan. Wij denken dat een goede contentstrategie een losstaande strategie is en niet een 'hoofdstuk' van een communicatieplan. Een contentstrategie is een onderschat item binnen de communicatie en wij zien dan ook dat veel bedrijven hiermee worstelen. Wilt u meer weten over contentstrategie of wilt u dat wij een contentstrategie schrijven voor u? Kijk dan verder op de pagina contentstrategie waar wij hier wat dieper op in gaan.

Het snijvlak van organisatie en communicatie

cruciaal - strategisch communicatie advies

Cruciaal

Communicatie is cruciaal voor het aanknopen, onderhouden en verstevigen van duurzame relaties. Relaties, zowel intern als extern, zijn onmisbaar voor het realiseren van doelstellingen van uw organisatie of onderneming. Een strategisch communicatieplan is dan ook belangrijk. In dit plan staat het communicatie advies helder op papier.

effectiviteit - strategisch communicatie advies

Effectiviteit

Vinkt helpt de effectiviteit van ondernemingen te verhogen op individueel, team- of organisatieniveau. Vinkt legt de focus op het verbeteren van de interne en externe communicatie. Een organisatie is zo goed als de kwaliteit van de onderlinge communicatie. Vaak werken communicatie-professionals aan het imago van de onderneming, de buitenkant.

drijvende kracht

Drijvende Kracht

Maar de drijvende kracht van een organisatie is een sterk imago op een sterke identiteit. En juist de identiteit komt van de binnekant. Door de economische en technologische ontwikkelen verdampt de grens tussen in- en externe communicatie. Alles komt eerder naar buiten, achterblijvende prestaties van het management, kwaliteitsproblemen en wangedrag zullen niet verdwijnen maar steeds moeilijker te verbergen.

samenwerken met vinkt

Samen

Samen met u ontwikkelen wij een slim, creatief en effectief communicatieplan, waarmee u direct aan de slag kunt. Veel bedrijven zien marketing & communicatie nog als één afdeling. Door de jaren heen is er veel veranderd en hebben bedrijven zich nooit beseft hoe belangrijk communicatie is. Communicatie is vaak de oplossing voor het probleem. 

MEER INFO