Wij ondernemen duurzaam u ook?

Duurzaam ondernemen is een rond verhaal, het begint bij onszelf. Zodra er wordt geïnvesteerd in duurzaam ontwikkelen van jezelf ontstaan er duurzame relaties.

Zodra wij oog hebben voor onze eigen ontwikkelingen kunnen wij samen met onze klanten een duurzame relatie opbouwen. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen en voor de volgende generatie. Doordat wij geschenken verzorgen voor bedrijven hebben wij de mogelijkheid om bedrijven mee te nemen in duurzaam ondernemen. Duurzaam ondernemen moet je tenslotte niet alleen doen!

Er kan kort of lang over gesproken worden maar Vinkt is nog geen ‘groot’ bedrijf. Wij beperken ons tot onszelf, duurzaam inkopen & mobiliteit. Onze toekomstvisie is om te investeren in groene energie en in maatschappelijke projecten die zich richten op duurzaamheid. Daarnaast willen wij ook graag bedrijven meenemen in het duurzaam ondernemen.

MVO hoog in het vaandel

Vinkt heeft MVO hoog in het vaandel, dit komt onder andere tot uiting in het MVO-beleid waarin duidelijk wordt dat MVO net als ondernemen een ‘way of life’ is. Wij willen dan ook in de toekomst steeds meer verder ontwikkelen tot een waardig MVO-onderneming. Momenteel zijn wij daar nog niet, dit komt mede omdat wij momenteel niet de capaciteit hebben om dit te bereiken. Het is wel een duidelijke toekomstvisie om dit te realiseren.

Onderneem duurzaam

Veel mensen zien nog steeds niet in waarom ze duurzaam moeten ondernemen. Maar gelukkig wordt steeds meer en meer de waarde van duurzaam en verantwoord ondernemen gezien. Door onder andere overheden, consumenten en door steeds meer bedrijven.

Duurzame partners

Zoals eerder omgeschreven heeft Vinkt grote plannen omtrent MVO-ondernemen. In de toekomst willen wij dan ook lid worden van MVO Nederland. MVO Nederland stimuleert en ondersteunt bedrijven bij het invullen van hun maatschappelijke rol. Daarnaast kunnen wij een voorbeeld nemen aan het bedrijf Vebego. Wij hebben relatiegeschenken verzorgd voor Erasmus Sustainability Hub. De Erasmus Sustainability Hub is een organisatie die de duurzaamheid op de Erasmus Universiteit wil versnellen en wil verbeteren.

Duurzame relatiegeschenken

De laatste jaren is het welzijn van de aarde een belangrijk topic. Als wij met z’n allen nog langer gebruik willen maken van de aarde moeten wij onze levensstijl aanpassen. De overheid maakt hier regelmatig reclame over, om extra bewustzijn over dit onderwerp aan te wakkeren.
MEER INFO