Social Media: Het kan je maken, maar ook breken!

Social Media- Het kan je maken, maar ook breken!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Anno 2018 kan bijna niemand meer om Social Media heen. Mensen besteden uren per dag op Facebook, Instagram of Twitter om bij te blijven met alle gebeurtenissen over de hele wereld. Bedrijven en andere organisaties maken hier dankbaar gebruik van, maar de een doet het net wat beter dan de ander.

Onderschat de kracht van Social Media niet

Lidl België kwam met het volgende grandioze idee: Voor elke tweet met de hashtag #luxevooriedereen worden er vijf gratis voedselpakketten naar de voedselbank verstuurd. Het idee op zich was goed en origineel, maar het feit dat Twitter één van de grootste Social Media kanalen is leek een beetje vergeten te zijn. Binnen een mum van tijd stond de teller over de € 200.000 en besloot Lidl snel een einde aan de actie te maken.

Eerlijkheid duurt het langst

Onlangs is het perfecte voorbeeld van de invulling van bovenstaand spreekwoord uitgekomen. Je hebt vast iets voorbij horen komen over Dotan. Via zijn Social Media kanalen deelde hij emotionele verhalen van ontmoetingen met zijn fans. De zanger kreeg hiervoor veel lof, maar het tegendeel bleek waar. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er talloze nepprofielen waren aangemaakt om zijn verhalen meer kracht te geven. Het gebruiken van nepverhalen om jezelf op te hemelen wordt natuurlijk niet zo gewaardeerd,  waardoor zijn imago toch wel een aardige deuk heeft opgelopen.

Hoe scoor je dan wel?

Met een heldere boodschap: De kinderrechtenorganisatie Save The Children wist de gevoelige snaar te raken. In anderhalve minuut werd getoond hoe het vredige leven van een meisje in Engeland begon, terwijl zij daarna eindigde als gewonde dakloze in een vluchtelingenopvang. De kracht van de boodschap “Just because it isn’t happening here, doesn’t mean it isn’t happening” was zo’n schot in de roos, dat de video inmiddels meer dan 50 miljoen keer is bekeken.

Het ultieme voorbeeld

KLM is zeker binnen Nederland toch wel een van de beste organisaties in het uitvoeren van activiteiten op Social Media. Op Instagram inspireren zij volop met de mooiste reisfoto’s om personen mee te nemen in een unieke beleving. Bij Facebook is er constant interactie  met de doelgroep, waarbij de meest originele ideeën worden uitgerold om te blijven verrassen. Inmiddels heeft KLM miljoenen volgers overgehouden door deze geniale aanpak. Wat betreft de originele ideeën, eind 2016 deed KLM het volgende!

De moraal van het verhaal

Zoals gezegd kan Social Media een fantastisch kanaal zijn om je organisatie te profileren, maar doe niet zomaar iets! Er zijn genoeg voorbeelden van organisaties die vinden dat zij iets moeten doen op de online kanalen, maar zonder strategie en richtlijnen te werk gaan, waardoor het eerder een negatief dan een positief effect zal hebben.

Niet iedere organisatie heeft de expertise of tijd om de inzet van Social Media tot een waardig niveau te brengen. Vinkt helpt organisaties met de uitvoering en afstemming van de Social Media uitingen naar haar klanten. Het doorgeven van datgene waar je als organisatie voor staat en het overbrengen van dit alles op je doelgroep is ontzettend belangrijk. Zorg voor creatieve ideeën en denk na over de dingen die je post en je zult zien dat het zijn vruchten afwerpt.

Social media uitbesteden?

Het beheren van Social Media tijdens je eigen werkzaamheden kan een tijdrovende klus zijn. Daarnaast weet je waarschijnlijk niet wat je nou telkens op social media moet plaatsen. Vinkt kan dit uithanden nemen hierdoor zorgt Vinkt ook bij uw organisatie en klanten voor die speciale glimlach! Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Social Media Beheer.

wellicht ook interessant

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEER INFO