Het belang van imago voor uw organisatie

Het belang van imago voor uw organisatie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Negatieve publiciteit slaat een deuk in het imago van een organisatie. Een goed imago van een organisatie is erg belangrijk om een positief beeld te blijven creëren. Wanneer iets goed mis gaat verschijnen titels in de media als ‘Het gedeukte imago van …’ en hier zit geen enkele organisatie op te wachten.

De verschillende vormen van een imago

Imago is toepasbaar op verschillende lagen en kunnen dan ook op verschillende niveaus worden toegelicht. Zo moet je een onderscheid maken tussen twee verschillende imago types

  • Het huidige imago
  • Het gewenste imago

Bij het huidige imago kijken we naar het beeld die consumenten op dit moment hebben van uw organisatie. Bij het gewenste imago kijken we naar wat de doelgroep het belangrijkst vindt en graag wil terugzien in het gedrag, de symboliek en de communicatie van de organisatie.

Om de uiteindelijke input te bepalen moet je de verschillende niveaus van imago langs. Zo kunnen de imago niveaus als volgt worden ingedeeld:

  • Social niveau, levert u een goede bijdrage aan de maatschappij?
  • Financieel niveau, levert u een waardevol aandeel?
  • Productniveau, ontwikkelt de organisatie een bekend en gewaardeerd product?
  • Werkgeversniveau, bent u de perfecte werkgever?

Als u een volledig beeld wilt hebben van hoe de consument naar uw organisatie kijkt, vergelijk dan de twee typen imago’s aan de hand van de verschillende imago niveaus.

Zodra u dus als organisatie het goed doet, weerspiegelt het imago de identiteit. Maar let op, dit hoeft dus niet altijd zo te zijn! Een simpel voorbeeld is dat de interne beeldvorming heel anders is dan de externe beeldvorming. Zo kan u een perfecte werkgever zijn en is uw personeel zeer tevreden over de organisatie, terwijl uw klanten zeer negatief zijn over uw organisatie. Vergeet dan ook niet om zowel het imago als de identiteit te onderzoeken.

De kracht van Imago

Imago is het beeld dat de consument heeft over de organisatie. Een imago helpt de consument ook een bepaald bedrijf te herkennen. Een imago van een bedrijf is gedeeltelijk te sturen. Sterke imago’s worden vaak herkend doordat een goede marketingstrategie de kern voert en hierop ook voorligt op haar concurrenten.

Een imago kan ook bepalen of de organisatie goed in de markt ligt en of bijvoorbeeld beleggers vertrouwen hebben in het bedrijf. Organisaties die een sterk imago hebben, hebben over het algemeen minder problemen met consumentenorganisaties en overheden.

Voorkom verkeerde indrukken

Als een juwelier uitstraalt kwalitatieve sieraden te verkopen, maar zodra u de winkel instapt en u als eerst horloges van 15 euro ziet liggen, wekt dit een verkeerde indruk. De klanten die de winkel bezoeken zullen dit dan niet associëren met een hoogwaardige juwelier. Dit is een heel simpel voorbeeld hoe het imago van een organisatie anders op de klant overkomt en niet overeenkomt met wat de organisatie wil uitstralen.

Hoe de media uw imago kan verwoesten

De gevolgen van een bepaald imago kunnen ook verder strekken dan alleen een verkeerde indruk wekken. Zo kan de media een sneeuwbaleffect tewerkstellen zonder dat u daar als persoon of organisatie enige invloed op heeft. Dit wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Dit kan door te voorkomen dat er schandalen binnen uw organisatie plaatsvinden. Niemand wil aftreden als bestuurder doordat een groot schandaal heeft plaatsgevonden en de media het imago van de organisatie heeft verwoest. Het meest bekende voorbeeld hiervan is het emissieschandaal van Volkswagen.  Niet alleen het imago van Volkswagen, maar in de gehele autobranche staat het imago op het spel wanneer blijkt dat ook andere automerken niet is voldaan aan wetten en regelgeving.

Hoe Vinkt u kan helpen

Een goed imago uitstralen doet u dus onder andere in alle communicatie uitingen en wij kunnen hierbij helpen. Samen kunnen wij nadenken over wat u precies wilt uitstralen. Hiernaast kunnen wij dit doorvoeren in uw communicatiestrategie en u adviseren over de beste strategie in uw huidige situatie. Voor overige vragen kunt u het beste contact met ons opnemen!

wellicht ook interessant

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEER INFO