Betere prestaties? Neem een bedrijfshond!

Betere prestaties_ Neem een bedrijfshond!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Honden toelaten in een organisatie klinkt in eerste instantie al snel als een taboe, maar is dit wel terecht? Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een hond binnen de organisatie wel degelijk voordelen kan hebben.

Verandering van de sfeer

Je kunt het beeld waarschijnlijk zo voor je halen. Zo’n typisch kantoor met een standaard indeling van tafels en computers, welke keurig symmetrisch verdeeld zijn over de ruimte. Medewerkers die vol stress aan het werken zijn en dichter in de buurt komen van robots dan van mensen. Klinkt misschien een beetje saai, maar daar is een oplossing voor! Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat een hond veel standaard problemen kan verbeteren.

Bij aanwezigheid van een hond daalt het stressniveau van de aanwezigen mensen. Ga maar na; na een half uur file en de vergeten lunch kom je al wat chagrijnig aan op kantoor. Normaal ga je geïrriteerd aan het werk, maar nu komt daar die vrolijke viervoeter aan die echt niet weggaat zonder een beetje aandacht😊.

Een ander voordeel is het beter wordende contact tussen collega’s. Een bedrijfshond zorgt voor meer samenhang en geeft meer aanknopingen tot gesprek. Als je zelf een hond hebt merk je dit hoogst waarschijnlijk al in je eigen omgeving, maar ook binnen bedrijven geldt hetzelfde.

De combinatie van deze en andere voordelen zorgen uiteindelijk voor een verhoogde tevredenheid. Minder gestreste werknemers en beter onderling contact komen ten goede aan een verbeterde interne communicatie, waardoor de uitstraling van jouw bedrijf naar de klant toe ook beter tot zijn recht zal komen.

Actief en energie

Een groot deel van de Nederlandse werknemers besteed veel tijd achter de computer. Als gevolg hiervan komen er steeds meer onderzoeken naar de effectiviteit hiervan. Een goede oplossing hiervoor is het uitvoeren van kleine activiteiten tussendoor.

Een bedrijfshond draagt hier perfect aan bij. Op kantoor even een korte kroelsessie of waar mogelijk zelfs een balletje gooien. In de pauze loop je automatisch met collega’s (beter contact!) naar buiten, waardoor je energie weer wordt verhoogd en je ook even kan praten over niet werk-gerelateerde zaken. Positieve persoonlijke verbeteringen als beweging, lager cholesterol en een lagere bloeddruk daar gelaten😉.

Uit onderzoek is tevens gebleken dat een bedrijfshond de creativiteit verhoogd. In een creatieve sessie kregen twee groepen 15 minuten lang de tijd om creatieve oplossingen voor problemen te zoeken. De groep inclusief hond scoorde aantoonbaar hogere resultaten!

Goed verhaal, maar hoe zit dat bij Vinkt?

Bij Vinkt staan wij achter de content die wij zelf schrijven. Het zou een beetje flauw zijn om vol lof over bedrijfshonden te praten en dit vervolgens niet waar te maken. Om deze reden stellen wij jullie zo graag voor aan de drie bedrijfshonden die regelmatig onze werkzaamheden bijwonen!

De genoemde voordelen zijn zeker ook van toepassing binnen Vinkt! Altijd een vrolijk ontvangst, veel onderlinge communicatie (met en zonder hond) en gezamenlijke wandelingen in de pauze tonen aan dat onze bedrijfshonden ook op onze prestaties een positieve invloed hebben!

Zijn de feitelijke voordelen nog niet genoeg? Geen probleem, want we hebben natuurlijk ook foto’s met voldoende overtuigingskracht. Dit zijn Loebas, Idgie en Irmie de Vinkt bedrijfshonden! Nog een bijkomend voordeel, bedrijfshonden doen het goed in de wereld van Social Media.

Bedrijfshond IdgieBedrijfshond LoebasBedrijfshond Irmie
 

wellicht ook interessant

Deel dit bericht!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEER INFO